keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Amaseni ja mummolaukku

Muutama päivä sitten huomasin vihdoin amaryllikseni kukkanuppujen turpoavan. Vihdoin, kiltin 2kk odottelun jälkeen, ihan niinkuin pitikin..no paitsi, että sipuli lojui vähintään kuukauden parvekkeellamme, ennen kuin se pääsi sisälle lämpimään joskus marraskuun puolivälissä. Joulukukaksihan minä sen ostin, mutta laiskuus kävi liiaksi päälle, sillä sehän on äärettömän vaikeaa kaapia multasäkistä hiukan multaa ruukkuun ja iskeä sipula siihen ja kastella (sen pari kertaa). Siis kukaan ei voi tajuta miten vaativa toimenpide se on.
No, mutta eipä tämä kukinta-aika minua haittaa, ei tuo ole edes sellainen ihan perinteinen Ferrari ym. punainen lajike, vaan Charisma, jossa on punaisia täpliä vaalealla pohjalla.
Ja todistusaineistoa röntystä:


Jee...joo...
Ja sitten siihen oikeasti tähän blogiin liittyvään asiaan, eli laukkuihin. Tein tässä kolmen päivän aikana kaksi uutta nyssäkkää. Ensin pienemmän ja sitten suuremman. Koko laukkujen idea perustui siihen, että halusin tehdä pussukoista tavallaan tilavampia, kuin aiemmista. Tein siis laskokset (kiitokset sille, joka kertoi minulle miksi noita taitoksia sanotaan) laukkujen yläosaan. Ensimmäisen, pienemmän version tehtyäni keksin miten saisin hieman siistimmän lopputuloksen ja olihan sitä pakko kokeilla. Ja ihan pakko oli tietenkin tehdä lähes samanlainen nyssäkkä kuin pienemmästä, vaikka jo pienemmän kohdalla tiesin, etten moista mummolaukkua tulisi ikinä käyttämään. Mutta kun oli vaan niin mukava värkkäillä, ja onhan ne ihan söpöjä.


Laukkujen hihnat on muuten tehty Seppälästä ostamastani korusta, jonka ostin vartavasten hajottaakseni sen pussukoita varten. Korussa oli noita ketjua enemmänkin. Harmikseni haisevat kyllä todella paljon metallille ja käsiinkin jää inhottava haju. Noh, voihan nuo vaihtaa jos huvittaa.


Joo, tässäpä pari nyssäkkää kaapin perukoille pölyttymään..mitäköhän seuraavaksi, sukan vilvoittajat vai??

3 kommenttia:

Mira kirjoitti...

kuinka isoja noi mummolaukut on? voisin olla kiinnostunut ostamaan jomman kumman, jos sulla ei tosiaan mitään käyttöä niille ole. mummomaisuus on jees :p p.s toi sukkakukkaro on ihan ylisöpÖ! t: mira

Riikka kirjoitti...

Pienempi on 13 x 19 ja suurempi
21 x 28, kun leveys mitataan leveimmästä kohdasta. Isompi on vähän parempilaatuinen. Voin tuoda pällisteltäväksi joku päivä. (ja nyt oletan siis että olet miramira, etkä kukaan muu mira) :D

Mira kirjoitti...

ooo, se olis kivaa :) ja joo oon se mira, jonka oot tuntenut peukaloisesta asti :D en tiedä kuinka monta miraa tunnet :D tänneki voi tulla kylään nyt kun pystyy tuulettamaan eikä tarvi elää happivajeessa :)