perjantai 8. tammikuuta 2010

Sukkakukkaro

Viimeviikonloppuna helsingissä kierrellessäni törmäsin Forumissa olevassa tilpehöörikaupassa (jossa myydään kaikkea kivaa, kuten magneetteja, kortteja ja pikkupussukoita) lapsen sukista tehtyihin kukkaroihin. Ikäväkseni en löytänyt kyllin pieniä kukkaronkehyksiä, joten käytin hieman liian suuria kehyksiä. Olisinhan toki voinut hankkia suuremmat sukat, mutta käytännöllisyys ja söpöys olisivat kärsineet.


Mitä tuollaisella sitten tekee? Noh, sinne voi survoa vaikka avaimet tai korun matkasäilöön tai voihan sitä käyttää ihan kukkarokukkarona tai jtn. Koska kukkaron teko oli erittäin helppoa ajattelin jakaa tämän ohjeen tänne vahingossa eksyvien kanssa. (Pahoitteluni, osa kuvista on melko sumeita.)

Ohje:



1. Tarvitset kukkaroon pienen lasten sukan ja kukkaronkehyksen, joka on mielellään mahdollisimman saman levyinen kuin sukka. Tarvitset myös liimaa, joka soveltuu metallin ja kankaan kiinnitykseen (itse käytin kontaktiliimaa), sekä pihdit (pihdeissä on oltava syvennykset, jotta kehyksen alareunan painaminen onnistuu litistämättä yläreunaa) kukkarokehyksen kiinnittämiseen.








2. Jos haluat, leikkaa sukka lyhyemmäksi












3. Leikkaa sukkaan hieman kukkaronkehyksen suljettua sivureunaa pitemmät halkiot. Siksakkaa reunat, jotta sukka ei purkaannu.










4. Kiinnitä sukka kehykseen, ensin toinen reuna ja sitten toinen. (Liimaa reuna kehykseen, anna kuivua ja litistä sitten kehyksen reuna; toista sama toiselle puolelle). Muista käyttää paksua nahanpalaa tai jotakin muuta kehyksen ja pihtien välillä, jotta kehys ei naarmuunnu.




5. Ompele sukka kiinni kehyksessä olevaan reunaan (tämän vaiheen voit skipata, jos kiinnitykselle ei ole tarvetta, oma kehykseni oli senverran liian iso, että koin kiinnityksen tarpeelliseksi)










6. Tsädää, ja sinulla on mahtavan turh...tarpeellinen soma sukkakukkaro :D

6 kommenttia:

AnneKa kirjoitti...

Söpö!

Jokke kirjoitti...

No dääm miten yksinkertaista ja hauskaa!

keppiheppa kirjoitti...

Tämä oli kyllä ylihauska työ, pakko kokeilla =)

Anonyymi kirjoitti...

kiitokset mahtavasta ohjeesta ja kuvista.
helpompi neuvoa kehysten käyttöä asiakkaille kun on KUVAT :D

terv. hki

Riikka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Riikka kirjoitti...

Kiva kuulla, että olette tykänneet ja on ollut avuksi :) Tein vielä pienen lisäyksen kohtaan yksi (pihtien tyypistä)