keskiviikko 3. helmikuuta 2010

On ihan rakastunut

Nimittäin tähän Pian jotain -blogin Twister -pipon ohjeeseen (http://navettakissa.blogspot.com/2009/02/twister-pipon-ohje.html).
Kävi nimittäin niin, että hukkasin piponi jonnekkin Turun rautatieaseman laiturille. Ironista kyllä, mutta noin varttia aikaisemmin olin ostanut lankaa baskeria varten. No baskerista tuli liian iso ja hiukan omituinen (etsii sitä rastapäätä johon sen tunkea). Mutta sitten törmäsin tuohon ohjeeseen. Olen aina ajatellut, että noin mukavan näköisiä pipoja voi tehdä vain virkkaamalla ja minähän en osaa virkata.

Näitä syntyi kaksin kappalein, kun oli heti pakko saada aloittaa ja oli vain valkoista paksua lankaa. Kokeilemalla nimittäin totesin että Novitan Tempo -lanka ei sovellu tuohon malliin, koska sen epätasapaksuinen lanka hävittää kuvion.


musta pipo:
lanka: Navian Passion (http://www.kasityoelisa.fi/)
puikot: 6, kääreessä luki 7, mutta en omista
aloitussilmukoita: 59
valkoinen pipo:
lanka: Novitan Stone (Sokos Wiklund)
puikot: 5
aloitussilmukoita:69


Pipoista tuli aikalailla samankokoiset, valkoinen on hiukan pidempi. Ohjeen oli tehnyt vasenkätinen, mutta hyvin näytti oikeakätisellekin sopivan. Harmi vain, että suunnittelijan kiittäminen lienee turhaa, koska tämä näyttäisi lopettaneen bloggailun. Olen vain niin älyttömän kiitollinen ohjeesta ja iloinen noista tuotoksista.
Musta pipo pääsee heti huomenna käyttöön, valkoisen kohtaloa pitää vielä miettiä.


1 kommentti:

navettakissa kirjoitti...

Moi! =) Eipä kestä, kiva kun ohje on mieleinen. Kovasti lämmitti mieltäni tämä juttu! En ole tarkoituksella lopettanut bloggaamista, työmaailma imaisi vain niin mukanaan, että ei ole ollut virtaa istua kotona tietokoneen ääressä. Mukavaa talven jatkoa sulle, toivottavasti mäkin jossain vaiheessa jaksan taas panostaa blogiini (neulonut kyllä olen ja kaikenlaisia uusia juttuja keksinyt)! =)