torstai 26. tammikuuta 2012

Iso kukkarolaukku

Tämä laukku on ollut tekeillä jo varmaan syys-lokakuusta, jolloin tein kaavat leivinpaperille (pitäiskö muka omistaa oikeaa kaavapaperia?) ja leikkelin osan päälikankaasta muotoonsa. Sinne se sitten jäikin moneksi kuukaudeksi kangaslaatikon päälle mojumaan, kunnes nyt tammikussa kaivoin sen taas esille.


Siirtolapuutarha -niminen kangas löytyi marimekon palalaarista. Olen kovin ihastunut saman sarjan astioihin (en tosin ole niitä sortunut ostamaan, kun kippoja ja kuppoja löytyy muutenkin ihan tarpeeksi) ja tuo pala olikin oikea löytöjen löytö. Etenkin pidän noista turkooseista/sinisistä kuvioista, joita käytinkin tähän laukkuun. Koska kangas on melko löysää, käytin myös liimatukikangasta paremman ryhdikkyyden aikaansaamiseksi. Laukun vuori on jotain perusmustaa kangasta.


Itse työ sujui melko vaivattomasti, kun olihan minulla käytössäni uutuuden kiiltävä saumuri (Bernina 700D). Ompelukonetta käytin vain tuohon olkahihnaan (joka onkin se osa, jonka voisin tehdä uusiksi..). Monen mielestä saumuri on varmasti ihan turha kapistus tällaiselle perus kotinäpertelijälle, mutta minä kyllä tykkään. Aina on harmittanut, kun siksakatut saumat näyttävät kamalalta sen ensimmäisen pesun jälkeen (niin kuka niitä nurjia puolia ihan oikeasti katselee), ei näytä enää.

pS: kerrankin tuli laukku tehtyä ihan tarpeeseen, kun aina ärsyttää, ettei laukkuihini mahdu tarpeeksi tavaraa, no tähän mahtuu :D

4 kommenttia:

Ompelusoppi Nappi&Neula kirjoitti...

Onpa kivannäköinen kukkarolaukku :) Mulla on kaksi pienempää kukkarokehystä (vai miksi niitä kutsutaan), mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan kukkaron valmistusta - johtuneeko siitä, että olen lukenut monestakin blogista sen olevan suhteellisen vaikeaa.

Oikeassa olet saumurista, kyllä sillä myös tällaiselle kotinäpertelijälle on käyttöä. Mulla on tullut suorastaan ompelunilo mukaan, kun ei tarvi aina huolitella erikseen eikä kangas vedä vinoon kuten ompelukoneella niin usein käy.

-Maarit Ompelusoppi Nappi&Neulasta-

anna kirjoitti...

no ompa kivan näköinen laukku :) itse on tullut tehtyä vaan kukkaroita noihin kehyksiin, mutta pitäisköhän jossain vaiheessa päräyttää sitten kassikin... :D

Riikka kirjoitti...

Moi Anna, Kiitos. Kannattaa kyllä kokeilla noita isoja kehyksiä. Ovat ainakin minusta melkein helpompia tehdä, kuin pienemmät: helpompi levittää liimaa kiinnityskohtiin, kun on isompi väli (mulla on vähän huonoa liimaa tuohon tarkoitukseen, kun se vaan venyy, vanuu ja yrittää sotkea. Mitä liimaa sinä yleensä käytät noitten kiinnitykseen?).

Ja Maarit, tervetuloa lueskelemaan. Ei noiden teko missään nimessä mitään rakettitiedettä ole, vaikka on sitä itsekkin muutama kerta tullut näperrettyä sekundaa. Jos ohjetta kaipailet niin löytyy ainakin Suuren Käsityölehden numerosta 11-12, 2007 (varmaan kirjastosta löytyy noita vanhoja) ja muistaakseni myös pientä kivaa -blogissa sellaisen olen joskus nähnyt.
Kiva, kun joku muukin on tuota mieltä saumurista. Sopivaa saumuria etsiessä tuli törmättyä jos jonkinlaiseen mielipiteeseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka. Laukku pisti silmääni. Myytkö laukun tai tekisitkö tilauksesta? t.hillevi.virtanen@gmail.com